Wednesday , February 21 2024

Proiectare Instalatii Termice

Detalii incluse intr-o proiectare instalatii termice

In cazul in care v-ati construit o casa, cu siguranta aveti nevoie si de o proiectare instalatii termice. Aceasta instalatie are un rol deosebit de important in conditiile in care de ea depinde confortul de care veti avea parte. De aceasta instalatie depinde daca aveti sau nu caldura optima in casa sau apa calda.

Pentru a va asigura de faptul ca aveti o instalatie care functioneaza la parametri optimi, aveti nevoie de o proiectare. De aceasta se va ocupa un inginer expert in proiectarea instalatiilor termice.

Tevile incluse intr-o proiectare instalatii termice

De ce sa alegi servicii de Proiectare Instalatii Termice? O astfel de proiectare este cea care stabileste ce elemente vor fi folosite in timpul efectuarii lucrarii propriu – zise. Practic, in baza proiectului se vor alege coturile, teurile si tevile si conductele folosite pentru efectuarea instalarii. Noi vom discuta in continuare despre tevi si conducte.

Asadar, tevile unei instalatii termice pot fi din polipropilena (PPR) si cupru. Este foarte probabil sa va intrebati ce ar trebui sa alegeti dintre tevi din cupru si tevi PPR. Ei bine, exista mai multi factori care se iau in considerare in momentul in care sunt alese tevile respective.

De exemplu conteaza pretul. De fapt, pretul este cel care influenteaza decizia de cumparare in majoritatea cazurilor. Apoi exista si alti factori precum rezistenta in timp a tevilor, randamentul acestora si nu in ultimul rand, factorul estetic.

Tevile din polipropilena de exemplu, sunt din ce in ce mai des folosite in efectuarea instalatiilor electrice. Acest lucru se datoreaza faptului ca au pretul mai mic in comparatie cu tevile din cupru. Apoi, trebuie luat in considerare faptul ca sunt mult mai usor de manevrat decat cele din cupru.

Sa nu uitam despre tevile PPR nici faptul ca sunt ecologice, prietene cu mediul inconjurator si non-toxice. Greutatea acestora este mica, motiv pentru care sunt usor de transportat si de manipulat dupa cum am mentionat deja.

Proiectare Instalatii Termice

Apoi nu trebuie sa uitam faptul ca sunt rezistente la temperaturile ridicate si au o rezistenta mare la coroziune. Au o buna rezistenta la coroziune si o rezistenta medie la impact. Deci, este firesc ca aceste tevi sa fie prima optiune pentru instalatiile termice.

Proiectare Instalatii TermiceTot in legatura cu tevile PPR mai mentionam ca sunt potrivite pentru incalzirea in pardoseala sau perete. Acest lucru se datoreaza faptului ca polipropilena este un material mai gros si este rezistenta la presiunea peretelui sau a sapei. Nu trebuie sa fie izolata la fel ca si cuprul de exemplu.

Trebuie mentionat insa ca nu sunt la fel de atractive din punct de vedere estetic precum tevile din cupru. Referitor la acestea din urma, trebuie mentionat faptul ca au o rezistenta foarte buna la temperaturi foarte mari si la presiunile mari. Sunt rezistente la conditiile meteo extreme. In plus, cuprul este un material care nu imbatraneste niciodata si nu-si schimba proprietatile.

De asemenea, merita mentionat faptul ca sunt mai scumpe in comparatie cu tevile din polipropilena. Diferenta de pret poate fi chiar si de 15%, care este foarte mare mai ales cand vine vorba despre conducte necesare pentru toata casa.

Concluzie

Cand vine vorba despre efectuarea instalatiei termice, o proiectare instalatii termice reprezinta cu siguranta o necesitate. Luati legatura cu expertii, pentru a va asigura ca aveti o instalatie care functioneaza la parametri optimi.

Cand se efectueaza proiectul puteti spune daca doriti tevi din cupru sau tevi PPR pentru instalatia termica. Ambele au atat avantaje cat si dezavantaje. Cu toate acestea insa, mai des sunt achizitionate cele din polipropilena. Au mai multe avantaje comparativ cu cele din cupru

Citeste si...

Asfaltare Curti

Asfaltare Curti

Cele mai mari avantaje ale proprietarilor care opteaza pentru asfaltare curti Pentru foarte multi proprietari …

Close