Wednesday , February 21 2024

Dentist Brasov

Ar trebui sa imi fie teama de vizita la dentist Brasov?

Pentru foarte multe persoane, gandul ca trebuie sa viziteze un medic dentist Brasov poate fi o mare povara. Multe persoane au o foarte mare teama de medicul dentist. Tocmai din acest motiv, evita sa mearga la controale de rutina pentru a se asigura ca dantura si sanatatea lor orala sunt fara probleme.

Ar trebui oare sa le fie oamenilor teama sa mearga la dentist? Exista motive intemeiate datorita carora oamenii sa se teama de vizita la cabinetul stomatologic? Veti afla care sunt motivele pe care le au cei care evita sa viziteze dentistul. Veti intelege daca merita sau nu sa va fie teama.

Motive pentru care oamenilor le este teama de un dentist Brasov

Cand vine vorba despre vizita la cabinetul unui medic dentist Brasov, pot fi aduse in discutie multe motive pentru a evita vizita. Sa incepem cu unele dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenilor le este frica sa faca o programare, sa faca un control sau un tratament dentar.

1. Frica de durere

De multe ori oamenii cred ca procedura va fi la fel de dureroasa ca si durerea de dinti. Ii face anxiosi, iar vizita la dentist este ceva ce evita cu orice pret. Unele proceduri dentare nu sunt nici pe departe la fel de dureroase pe cat se tem oamenii ca vor fi. Pot fi disponibile medicamente pentru a ajuta la atenuarea oricarei dureri.

2. Lipsa de control

Dentist BrasovMultor pacienti le este teama deoarece nu au control asupra situatiei. Se tem deoarece trebuie sa stea intinsi pe spate pe scaunul stomatologului, in timp ce acesta le lucreaza in gura. Pentru foarte multi oameni, acest lucru suna ca un adevarat cosmar.

Tocmai din acest motiv, foarte multe persoane evita cat pot de mult sa mearga la dentist Brasov. Cel mai probabil merg doar cand simt o durere insuportabila a dintilor sau a maselelor.

3. Experiente rele anterioare

O procedura dentara proasta poate provoca frica ani de zile. Este posibil sa fi fost o durere neintentionata sau o greseala care a dus la cusaturi sau mai multa munca. Daca se intampla in perioada copilariei, copilul va fi traumatizat. Cu siguranta acesta nu va mai merge la dentist decat ca ultima solutie.

4. Teama de ac

Atunci cand efectueaza o lucrare in gura pacientilor, medicii dentisti folosesc anestezic. Adesea folosesc injectia pentru a anestezia zona in care lucreaza. Tocmai acest lucru ii descurajeaza pe foarte multi pacienti, deoarece le este teama de ace.

Cu toate acestea, injectia care este efectuata pentru anestezierea locului nu este absolut deloc dureroasa. In plus, daca pacientul solicita acest lucru, poate fi aplicat un spray sau un gel anestezic inaintea injectiei.

Alte motive de teama

Exista si alte temeri si preocupari care ii impiedica pe oameni sa caute ingrijiri dentare in cabinetul unui medic dentist Brasov. Amintim aici urmatoarele exemple:

  • Frica de necunoscut.
  • Frica de echipamentul dentar.
  • Frica de zgomote puternice.
  • Incapacitatea de a respira bine prin nas.

Se poate vedea foarte clar in randurile de mai sus, ca oamenii pot avea multe motive pentru a nu merge la cabinetul unui dentist Brasov. Cu toate acestea, dentistii lucreaza in asa fel incat pacientul sa nu simta nici durere si nici disconfort. In plus, dentistii folosesc aparatura si instrumente de ultima generatie, pentru a fi cat mai eficienti.

Cu siguranta, toate aceste motive datorita carora oamenii se tem sa mearga la dentist, nu sunt intemeiate. Deci, nu aveti de ce sa va temeti de un control de rutina sau de o alta procedura efectuata la cabinetul stomatologic.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov Este important sa va orientati catre un Cabinet Dentar Brasov. Veti constata …

Close