Thursday , April 25 2024

Biserica Fortificata Prejmer

Curiozitati despre Biserica fortificata Prejmer

Biserica fortificata Prejmer poate fi vizitata in comuma Prejmer din judetul Brasov. Aceasta biserica poate fi considerata a fi unul dintre obiectivele turistice de top din judetul Brasov.

Exista multe curiozitati pe care trebuie sa le aflati despre aceasta. Toate curiozitatile va sunt prezentate in randurile de mai jos. Cititi cu atentie, iar la final veti avea convingerea ca merita sa vizitati comuna dar si biserica fortificata din comuna respectiva.

Biserica fortificata Prejmer: Curiozitati

Nu foarte multa lume stie dar, aceasta biserica este una dintre cele mai renumite biserici evangheliste din Romania. Ba chiar mai mult, este printre cele mai renumite biserici evangheliste din Estul Europei. Aceasta este asadar prima curiozitate pe care trebuie sa o cunoasteti referitor la acest obiectiv turistic al judetului Brasov.

Biserica Fortificata PrejmerDe asemenea, un alt lucru interesant este acela ca biserica este (singura biserica din tara) ingradita cu ziduri fortificate. Doar cetatile medievale mai sunt ingradite in acest fel. Acesta este asadar un alt motiv intemeiat pentru a va face timp sa vizitati aceasta biserica din judetul Brasov.

Multi nu stiau acest lucru dar, Biserica fortificata Prejmer a fost inclusa in anul 1999 in Patrimoniul UNESCO. In plus, mentionam faptul ca face parte din faimosul Ghid Verde Michelin. Si mai interesant este faptul ca este singurul loc din Romania care se bucura de acest privilegiu (trei stele Michelin).

Si in ceea ce priveste vechimea bisericii exista multe lucruri de adus in discutie. De exemplu, mentionam faptul ca a fost construita la ordinul Cavalerilor Teutoni in anul 1218. Dupa expulzarea acestora, cei care au s-au ocupat de finalizarea construirii bisericii au fost cistercienii.

Planul in forma de cruce greaca a suferit modificari in perioada 1512 – 1515 prin anexarea a doua nave laterale inegale dar si datorita extinderii navei centrale.

Cine poate vizita biserica?

Acum ca ati descoperit mai multe informatii interesante despre Biserica fortificata Prejmer, doriti probabil sa o si vizitati. Daca va intrebati cine poate efectua o vizita aici, aflati ca toata lumea poate vizita biserica.

De la mic la mare, oamenii au posibilitatea de a vizita in timpul programului acest obiectiv turistic al judetului Brasov. Trebuie mentionat insa faptul ca si aici exista un program de vizite, asa ca trebuie sa va asigurati ca il respectati.

In timpul sezonului de vara, biserica poate fi vizitata in fiecare zi. De luni si pana sambata, programul este cuprins intre orele 09:00 si 18:00. Duminica in schimb, se poate vizita de la ora 11:00, pana la ora 16:00. Programul de vara este cuprins in intervalul 01. 04 – 31.10.

Exista si posibilitatea de a vizita Biserica fortificata Prejmer in timpul sezonului rece. Acest sezon incepe in data de 01.11, si se termina in data de 31.03. In aceasta perioada, biserica poate fi vizitata de luni pana sambata de la ora 09:00 pana la ora 16:00. In schimb, duminica este deschis de la ora 11:00 si pana la ora 16:00.

Tarifele de vizitare difera de la copii la adulti, iar acest lucru ar trebui sa il cunoasteti inainte de a ajunge la destinatie.

Concluzie

Exista multe lucruri de discutat in ceea ce priveste Biserica fortificata Prejmer. Daca aveti posibilitatea de a vizita Brasovul, ar fi pacat sa nu ajungeti si aici. In plus, biserica se afla la o distanta mica fata de Brasov (doar 15 kilometri).

Close